Arendal og omegn kunstisbane

Arendal og omegn kunstisbane ligger mellom Bråstad og Myra like ved E18 utenfor Arendal. Banen, som også kalles Myra kunstisbane, ligger i Arendal Idrettspark og er designet for hurtigløp på skøyter, ishockey og bandy, men her er det også muligheter for moro, lek og trening på rundbane.

Her bys det på hele 9500 m² med isbane til glede for både aktive isbaneelskere og hobbyentusiaster.

Kunstisbanen er åpen hver dag fra november til mars måned. Avhengig av vær og kulde er den altså åpen ca. 4 måneder i den mørke vintertiden, så Arendal har så visst også vinteraktiviteter å by på!

Banen kan dog bli stengt på kort varsel om det er behov for is-preparering, snørydding eller annet nødvendig arbeid.

Billetter og regler

Billetter kjøper du i kiosken. En enkeltbillett for hele familien, dvs. 2 voksne og 2 barn, koster 90 kroner, og det er jo ingen dårlig pris for en hel dags moro på isen. Det er også muligheter for å kjøpe enkeltbillett voksen til 50 kroner og enkeltbillett barn til 20 kroner. Sesongkort tilbys for 700 kroner for voksen og 350 kroner for barn, noe som kan lønne seg for de som hyppig besøker isbanen på vinterstid. Har du ikke skøyter selv, kan du leie for 50 kroner. Ja, du kan til og med få slipt skøytene dine. Har du ishockeyskøyter slipes de for 50 kroner, mens lengdeløpsskøyter slipes for 100 kroner.

For at alle skal ha en fin tid på isen, finnes det regler som alle skal følge. Men stort sett består reglene kun av sunn fornuft og vanlig etikette.

Her er banens 10 greie regler:

  1. Ikke gå med sko på isen
  2. Gå mot klokka når du går rundbanen
  3. Bruk undergang/kulvert når du skal på isen
  4. Puck/ball forbudt tirsdag/torsdag kl. 1800-2000 og lørdag/søndag kl. 1000-1200
  5. Forbudt å sitte, stå og sparke på sikringsputene
  6. Forbudt å gå med skøyter innendørs
  7. Forbudt å kaste snø/is og andre gjenstander på isen
  8. Søppel/avfall skal kastes i søppeldunk
  9. Hunder ikke tillatt på anlegget
  10. Vis hensyn!

Banens historie

Selv om Arendal kanskje mest forbindes med en sommerby, har byen faktisk hatt gode skøytetradisjoner gjennom flere generasjoner. Kanskje du husker Terje Andersens bronsemedalje på 1500 meter i OL i Lake Placid i 1980?

Arendal Skøiteklub ble startet så tidlig som i 1877, men den gang ble konkurransene arrangert på isdekte vann som Langsævannet, Longumvannet og Themsevannet. Bjønnes Stadion fikk isbane på 1950-tallet, men denne banen ble nedlagt som skøytested på 1980-tallet på grunn Sørlandets stadig mildere vintre.

Gjennom flere tiår ble det drømt om en ny utendørs isbane, men det var først den 1. november i 2004 at Arendal endelig feiret åpningen av sin første kunstfrosne skøytebane.

På åpningsfesten kunne OL-bronsemedaljevinneren Terje Andersen igjen få stor applaus da han åpnet banen til stor begeistring for både store og små i Arendal.

Og festen stoppet ikke der! Nei da, her fikk vi gjensyn med en rekke helter, ja både gamle og nye. På oppvisningsshowet på 500 meter deltok blant annet Knut “Kupper’n” Johannesen, Fred Anton Maier, Nils Aaness og kjente lokale skøytehelter som Øystein Grødum, Annette Bjelkevik og Hedvig Bjelkevik. Og kommentator var selvfølgelig ingen ringere enn Knut Bjørnsen som vi alle kjenner som vår kjente og kjære skøytekommentator.

Isbanen har siden den åpnet huset flere store arrangementer som NM allround, både sesong 2006 og 2015, ungdomslandskampen i 2007, NM i sprint i 2011, junior-NM 2013, i tillegg til Norgescup og mange lokale arrangementer og løp.

Banens ligger 71 meter over havet, og innehar både is- og banerekorder som faktisk ruver blant verdens beste når det kommer til utendørs lavlandsbaner.