HAVGLØTT BAD

Vi kan vel trygt si at en av de mest populære aktivitetene på Sørlandet er sol og bading! Sørlandet kan, som de fleste kjenner til, skilte med massevis av soltimer på sommerstid. Faktisk er det normalt mer enn 200 flere timer sol i juni og juli på Sørlandet, enn på Vestlandet og i Nord-Norge. Med så mange timer sol og herlige temperaturer både til lands og til havs, er det ikke rart at Sørlandet er den perfekte plassen når det kommer til sol og bad for både store og små.

Hav, vann eller basseng?

Selv om Sørlandet byr på deilig bading i både hav og vann, er det mange som også foretrekker bassengbading. Det er gøy for barna. De vil garantert kose seg med bading i trygge og sikre omgivelser, og møte andre barn rundt bassengkanten og i vannet. For de voksne er det også perfekt. Foreldrene kan kose seg ved bassengkanten eller i vannet sammen med barna, eller nyte livet på solsengene rundt. Bassenganleggene har gjerne både barnebasseng og dypere basseng, slik at alle kan ta en deilig dukkert når solen blir for varm.

Endelig et basseng på Sørlandet

Det tok 25 år før den første ideen om et badeanlegg på Sørlandet Feriesenter stod ferdig, ett år etter planen, i 2013. Badeanlegget fikk det innbydende navnet, Havgløtt Bad, og innbydende er det så absolutt. Badeanlegget til 10 millioner kroner ligger meget flott til på ferieanlegget. Mens du soler deg eller bader i bassenget, kan du nemlig nyte flott utsikt over omgivelsene og skjærgården utenfor. Fra Havgløtt Bad kan du se både Sandnessjøen og Skagerak.

Badeanlegget Havgløtt Bad består av tre bassenger som inkluderer et stort og flott basseng på 5,5 x 20 meter, et friformbasseng på 12 x 17 meter, og et herlig barnebasseng. Alle bassengene har oppvarmet vann med badevann som kan skilte med omtrent 25 grader gjennom hele sommeren. Det tilbys også et lekestativ med en liten vannsklie som alltid er morsomt for barna. Alle kan besøke anlegget, både de som bor på Sørlandet Feriesenter og andre besøkende. Bor du på Sørlandet Feriesenter vil du naturligvis få en generøs rabatt på inngangsbilletten til badeanlegget. Du får et bånd rundt hånden, og kan gå inn og ut som du ønsker.

Havgløtt Bad kan selvfølgelig også tilby mat og drikke, her er det nemlig både kafe og kiosk for alle som føler seg litt småsulten eller trenger litt kald drikke i løpet av Sørlandets mange varme soltimer. Kafeen tilbyr blant annet mat fra a la carte meny, hamburgere, pizza og kaker. Badeanlegget er sesongåpent fra siste helg i mai.

Det ble investert millionbeløp til bygging av anlegget, noe som nokså sikkert har vist seg å være en god investering. I 2015 hadde anlegget så mange besøkende at de så seg nødt til å stenge enkelte dager fordi det rett og slett var for fullt.

Sørlandet Feriesenter

Sørlandet Feriesenter har en nydelig beliggenhet rett ved Sandnesfjorden. Det ligger like mellom Risør og Lyngør som også kan by på rekke attraksjoner.

Sørlandet Feriesenter er stedet for alle familier som vil feriere i Norge og få litt «Syden» følelse. Som sagt er været stort sett bra, og om det skulle bli litt kjølige temperaturer, byr Havgløtt Bad på deilig badetemperatur i vannet.

Enten dere vil campe, leie hytte eller leilighet, tilbys det her muligheter i naturskjønne omgivelser. Stedet har også tilgang til gjestehavn og båtutleie, og barna kan også kose seg med oppvarmede basseng, lekeplass, hoppepute og ballbinge. Feriesenteret har også vakre sandstrender, kafe og butikk, så her har man alt man trenger for en avslappende og morsom familieferie ved vannet.