Pollen

I Arendal havn finner vi vakre Pollen som kan by på en rekke utesteder, idylliske omgivelser, en fantastisk fiskebrygge og mye mer. Pollen er et must for alle besøkende som tar turen til Arendal. Her kan både lokale og besøkende oppleve Arendals livlige brygge som summer av fiskere som bringer sine varer til fisketorget. Pollen er også stedet hvor du vil finne noen av byens mest pulserende puber og innbydende restauranter.

Det herlige området ligger mellom Tyholmen som ligger vest for Pollen, og Landbryggen som ligger øst for Pollen. Sør for Pollen finner vi havnebassenget, mens Friholmen og Kirkegaten grenser til området på landsiden.

Pollen –«Det beste med Arendal»

I Arendals lokalavis, Agderposten, er Pollen blitt kåret til «Det beste med Arendal» blant 1001 lesere som stemte i kåringen. Skjærgården i Arendal ble kåret som en god nummer to, mens tredjeplassen gikk til Arendals Pilsner.

Pollen er stedet for en deilig spasertur i solskinnet eller på kveldstid. Her kan du rusle rundt og nyte omgivelsene, se på båtene og sette deg ned på en benk med en is eller et par fiskekaker fra Fiskerbrygga. Og når du kjenner at ganen begynner å bli litt tørr, trenger du ikke å lete lenge før du finner en fin plass hvor du kan nyte en utepils og en liten matbit.

Matopplevelser

I herlige Pollen mangler det ikke på deilige matopplevelser, i alle fall ikke når det kommer til fisk og skalldyr. Dette er nemlig plassen hvor fiskerne selger både krabbe og fisk. Du kan besøke fiskerbrygga, samt et hav av restauranter og utesteder som byr på et pulserende uteliv. Pollen tilbyr matopplevelser og forfriskende drikke fra alle verdenshjørner. Her kan du nyte et besøk på en av uterestaurantene og bestille en deilig fiskesuppe eller sushi som er tilberedt fra kortreiste råvarer. Eventuelt kan du kjøpe med deg deilig fersk krabbe direkte fra krabbebåten og lage et herremåltid hjemme.

Fiskebrygga Pub & Vinstue

Nyt det yrende folkelivet i Pollen med en lunsj eller middag på Fiskebrygga Pub & Vinstue. Hvis været tillater det kan du nyte både mat og drikke utendørs over vannet. På kaldere dager har du muligheten til å nyte et par pils, noen glass vin eller et deilig måltid innendørs. Her vil du alltid bli servert fortreffelige retter tilberedt med de ferskeste råvarer. Du kan også kjøpe med deg fisk og skalldyr hjem, for stedet tilbyr også utsalgsted. Fiskebrygga er spesielt kjent for sine fantastiske fiskekaker, ja, de sies faktisk å være Sørlandets beste fiskekaker!

Internasjonalt marked

Det fargerike arrangementet, Internasjonalt Marked, arrangeres hvert år i juni måned på Kanalplassen i Pollen. Her møtes ulike kulturer og det selges både mat og drikke, samt andre produkter fra alle verdenshjørner. Det bys på teater, dans, musikk og utstillinger. Markedet er gratis å besøke, og er perfekt for alle som liker impulser spesielt fra sydligere strøk.

Canal Street

Den populære musikkfestivalen, Canal Street, har også hatt scene i Pollen. I 2016 ble festivalen arrangert for 20. gang og det ble rigget opp en enestående festivalbrygge ytterst i Pollen, i tillegg til andre scener rundt om i området. Dette er festivalen for alle som liker god musikk, spesielt innen sjangeren jazz og blues, samt utendørs konsertopplevelser i vakre omgivelser.

Sørlandets båtmesse

Hvert år arrangerer Idrettsforeningen Trauma den populære båtmessen, Sørlandets båtmesse, i Pollen i Arendal. Hele 500 dugnadsarbeidere stiller opp og jobber for inntekter til klubben under messen som varen hele helgen gjennom. Dette er en riktig så populær båtmesse som tiltrekker seg en stor folkemengde hvert eneste år. Hvis du er båtinteressert og besøker Arendal i mai, er dette en messe du absolutt bør stikke innom.