VITENSENTERET SØRLANDET

Er du på jakt etter en morsom og lærerik opplevelse for barna og familien, er Vitensenteret Sørlandet et perfekt valg. Stedet er spekket med interaktive aktiviteter og funksjoner. Her kan både du og barna få oppleve alt fra å løpe i et hamsterhjul som en hamster og ta Mestrenes Mester nattetest til å bli med på en fantastisk reise ut i verdensrommet – i 3D! Lek og lær sammen med barna, dette er stedet for både store og små- spesielt barna vil elske det!!

Hvor, når og hvor mye?

Vitensenteret Sørlandet ligger på bryggekanten i Arendal, nærmere bestemt i Kystveien 2. Fra senteret er det gangavstand til sentrum, men det tilbys også busstasjon og togstasjon, samt parkeringsplass like utenfor inngangen.

Vitensenteret Sørlandet er åpent tirsdag til fredag fra kl. 09.00 til 15.00, samt lørdag og søndag fra kl. 11.00 til 16.00. Mandag er senteret stengt.

Et besøk på Vitensenteret Sørlandet koster 90 kroner for barn og voksen, mens barn under 2 år går gratis. Større familier får rabatter og det samme gjør også studenter, honnører og elever på skolebesøk.

Først og fremst for barna

Vitensenteret Sørlandet er først og fremst et senter hvor barn og unge kan lære gjennom interaktive eksperimenter og installasjoner.

Senteret kan besøkes året rundt, og i skoleåret tilbys det undervisningstilbud for barn i barnehage, skole og SFO. Vitensenteret Sørlandet reiser også ut til barnehager, skoler og SFO hvis det er ønskelig.

I tillegg tilbys det aktiviteter i helger og skoleferier, i tillegg til spennende sommerskoler, en VitenKlubb og arrangement i forbindelse med bursdager og annet.

Bursdagsfeiring

Vi ønsker jo alle at barna våre skal få en spennende og morsom bursdagsfeiring, og Vitensenteret Sørlandet kan tilby akkurat dette.

Her arrangeres det bursdagsfeiring hver lørdag fra kl. 11.00 til 13.00 og hver søndag fra kl. 14.00 til 16.00.

Senteret tar i mot grupper på maksimalt 20 barn, og på menyen står barnas favoritter, nemlig pølse med brød, hamburger, pizza og brus, i tillegg til bursdagsaktiviteter, og selvfølgelig en overraskelse til bursdagsbarnet.

Fargekjemi

En populær aktivitet på Vitensenteret Sørlandet er Fargekjemi. Her blir barna utstyrt med laboratorium-frakk og vernebriller, og setter deretter i gang med utforskning av fargekjemi på et laboratorium. Denne aktiviteten tilbys lørdag og søndag, og er egnet for barn fra 5 til 8 år. Kjempespennende og kreativt!

Bygg en egen rakett

Hva kan vel være mer spennende for barna enn å bygge sin egen rakett? På Vitensenteret Sørlandet kan de lage sine egne unike raketter, skyte de mot en blinkplate og delta i morsomme konkurranser. Aktiviteten er tilgjengelig lørdag og søndag, og er egnet for barn fra 5 til 10 år.

Legobygging

Vi kjenner jo alle til legoklossene. På senteret kan barna få bli med på å bygge mekaniske legofigurer på teknisk lab, og figurene kan de styre med både bevegelse og lyder. En kjempespennende aktivitet som tilbys lørdag og søndag, og som er egnet for barn fra 5 til 13 år.

Lage egen leppepomade

Dette er nok aktivitet nummer 1 for jenter som nærmer seg tenåringsalderen! Her blir barna igjen utstyrt med laboratorium-frakker og vernebriller, og får lage sin egen leppepomade. Aktiviteten tilbys lørdag og søndag, og er egnet for barn fra 8 til 13 år.

Lag en blanding av robot og børste

På Vitensenteret Sørlandet kan barna bli med på å lage en såkalt «Børstobot». Dette er en blanding av robot og børste som både er gøy å bygge og leke med etterpå. Perfekt for barn i alderen 8 til 13 år.

Alt i alt, dette er et senter hvor barna vil bli underholdt fra start til slutt!